Campings Puglia

Campings PugliaVakanties op campings in Puglia zijn voor velen nog een vrij onbekend fenomeen. En dat is zonde, want Puglia (Apulië) heeft erg veel te bieden. De hak van de laars is zeer divers en herbergt een onvermoede rijkdom qua natuurschoon en architectuur. Veel mooie stadjes, een rijke historie, uitgestrekte wijngaarden en prachtige baaien. Daar waar buitenlanders Puglia steeds meer zullen gaan ontdekken, hebben de Italianen dat al lang en breed gedaan.

Aanbieders Camping Vakanties in Puglia
Vacanceselect is specialist en voorloper op glampinggebied en bied gezinsvakanties aan in heel Europa!

Bekijk de campings Puglia (19)

Villagio Turistico Holiday Village

Holiday Village Vieste

Vieste, Campings Puglia
Richtprijs €45 hoogseizoen
Meer info  Bezoek campingwebsite

Camping santa maria di leuca centro vacanze

Gagliano del capo, Campings Puglia
Richtprijs €48 hoogseizoen
Meer info  Bezoek campingwebsite
Holiday Village Vieste

Holiday Village Vieste

Vieste, Campings Puglia
Richtprijs €45 hoogseizoen
Meer info  Bezoek campingwebsite

Camping Internazionale Manacore

Peschici, Campings Puglia
Richtprijs €45 hoogseizoen
Meer info  Bezoek campingwebsite

Camping Village Internazionale

San Menaio, Campings Puglia
Richtprijs €33 hoogseizoen
Meer info  Bezoek campingwebsite
Alle campings in Puglia

Vakanties op een Camping in Puglia

Campings PugliaOntdek het onontdekte Puglia, in de hak van de laars in het uiterste zuidoosten van Italië. Het is het prachtige provincie met beeldschone plaatsjes, de ongewone architectuur, middeleeuwse kastelen, prachtige barok steden. Voordat de Romeinen hier aankwamen, hadden de Grieken zich hier gevestigd. Helaas is van deze beschaving in Puglia minder terug te vinden dan op Sicilië. Wel zijn er nog veel kerken met Byzantijnse en Arabische invloeden. En wat de toerist zal aanspreken,  het is hier nog relatief goedkoop ook in vergelijking tot Toscane. Ten zuidwesten van de hoofdstad Bari ligt de plaats Alberobello, die bekend staat om zijn trulli.

Camping in PugliaDeze bijzondere witte ronde huizen met hun kegelvormige daken en ongemetselde muren hebben de plaats veel bekendheid bezorgd. Verder kunt u deze trulli ook vinden in prachtige, Griekse aandoende stadjes als Martina Franca en Locoronto. Hoe oud de trulli zijn weet niemand maar het staat wel vast dat ze van voor de Romeinse tijd zijn. Naast de hoofdstad Bari is de meest imposante stad Lecce. De prachtige Barokstad heeft een rijke historie en bevat vele prachtige oude gebouwen die vrijwel volledig zijn opgetrokken uit marmer. Een moor voorbeeld is de Basiliek van Santa Croce. Door de Barokstijl wordt Lecce ook wel eens het Florence van het zuiden genoemd.

 

Strandvakanties Puglia

Camping in PugliaVakanties op campings in Puglia bieden de mogelijkheid om heerlijk te relaxen op een van de vele zandstranden die altijd in de buurt zijn van uw kampeerterrein. In totaal vindt u in deze regio 800 kilometer strand. De Adriatische kust is vooral interessant op 2 plekken: in het zuiden bij Otranto en bij het schiereiland van Gargano. De stranden tussen Otranto en Santa Maria Di Leuca liggen er immer aanlokkelijk bij.

In het nationaal park Gargano is de Adriatische kust volgens velen op haar allermooist. Het is er bezaaid met grotten en rotsen en er zijn gezellige badplaatsen te vinden, zoals Vieste, Peschici, Mattinata. Een andere populaire badplaats die veel mensen aandoen tijdens hun vakantie in Puglia is Gallipoli aan de Ionische Zee. Op een aantal stranden heeft u de mogelijkheid tot vele wateractiviteiten, de populairste in deze regio toch wel het snorkelen/duiken. Als u niet van drukke stranden houdt kunt u ook terecht bij kleine baaitjes die nog nauwelijks ontdekt zijn. De kust bij de Golf van Taranto (tussen de ‘hak en de voet’) is verder zeer rustig.

 

Op Vakantie naar Puglia, Andiamo!

Hoewel de toeristische attracties van Puglia niet zo beroemd zijn als die van Toscane of Rome, heeft deze regio veel te bieden. Al met al is Puglia meer dan de moeite waard. Voor degene die graag wat anders wil zien kunnen de betrekkelijke rust en de lagere prijzen juist een voordeel zijn. Reis dus af naar het ongerepte, zonnige zuiden van Italië en geniet daar van uw vakantie in Puglia, Andiamo!

Aanbieders Camping Vakanties in Puglia
Vacanceselect is specialist en voorloper op glampinggebied en bied gezinsvakanties aan in heel Europa!