Campings Veneto

Campings VenetoCampings Veneto zijn populair als vakantiebestemming door een fascinerende natuur met afwisselend karakter: Mooie bergen, bossen, meren, wijngaarden en brede zandstranden maken Veneto tot een aantrekkelijke regio om vakantie te vieren. Dit schilderachtige landschap herbergt levendige badplaatsen en een flinke dosis cultuur. De trekpleister binnen Veneto is het Gardameer, het grootste en schoonste meer van Italië. Andere populaire bestemmingen zijn de Dolomieten en de lagune bij Venetië. Veneto is daardoor een ideale Italiaanse vakantiebestemming met een geheel eigen charme.

Aanbieders Camping Vakanties in Veneto
Luxe kampeervakanties in Europa Vacanceselect is specialist en voorloper op glampinggebied en bied gezinsvakanties aan in heel Europa!

Bekijk de campings in Veneto (74)

Camping Lido

Lazise, Campings Veneto
Richtprijs €49 hoogseizoen
Meer info  Bezoek campingwebsite
Camping Park delle Rose

Camping Park delle Rose

Lazise, Campings Veneto
Richtprijs €55 hoogseizoen
Meer info  Bezoek campingwebsite
Camping Gasparina

Camping Gasparina

Castelnuovo del Garda, Campings Veneto
Richtprijs €45.5 hoogseizoen
Meer info  Bezoek campingwebsite
Camping Serenissima

Camping Serenissima

Malcontenta, Campings Veneto
Richtprijs €35 hoogseizoen
Meer info  Bezoek campingwebsite

Camping Ca’Savio

Cavallino-Treporti, Campings Veneto
Richtprijs €40 hoogseizoen
Meer info  Bezoek campingwebsite
Alle campings in Veneto

Vakanties op een Camping in Veneto

Camping in VenetoIn Veneto kunt u relaxen op het strand, verschillende watersporten beoefenen op het meer of wandelen door de omliggende bergen, het is allemaal mogelijk. Langs het Gardameer en de Adriatische kust zijn vele kampeerterreinen waar u uit kunt kiezen. Van familiecampings tot luxe bungalowparken. Voor elk wat wils.

Een van de belangrijkste plaatsen in Veneto is natuurlijk de hoofdstad Venetië. De stad ligt in het noordoosten van Italië aan de Adriatische Zee, tussen de monding van de Po en de Piave. De Venetiaanse grachten zijn wereldwijd beroemd. Alle grachten in Venetië hebben een verbinding met het hoofdkanaal, het Canal Grande, dat Venetië in twee helften opdeelt.

Het meest bekende vervoersmiddel in Venetië is de gondel. Hier moet u zeker een keer gebruik van maken. Hoewel de gondel vandaag de dag merendeels gebruikt wordt door toeristen, doet ze ook nog steeds dienst bij bijzondere gelegenheden, zoals officiële plechtigheden, bruiloften of begrafenissen. De bestuurder van de gondel, de Gondolero, voert u door de smalle grachten die als straatjes door heel Venetië lopen.

Camping in VenetoWie een vakantie in Veneto doorbrengt zal zich uitstekend vermaken en genieten van water, cultuur, zon, historie, vertier, mooie natuur en romantiek. Met aan de ene kant de grillige bergen en aan de andere kant de laagvlaktes, is dit letterlijk en figuurlijk een regio met vele perspectieven. ’s Winters kan hier het element sneeuw aan toegevoegd worden, want dan hebben de wintersportliefhebbers in de Dolomieten vele mogelijkheden op het gebied van skiën, langlaufen en snowboarden.

Bekende steden die u tijdens uw vakantie kunt bezoeken naast Venetië zijn Vicenza, Padova en Verona. Tevens is Veneto een zeer belangrijke wijnprovincies binnen Italië en één van de productiefste wijnregio’s van Italië. Het strekt zich uit van het Gardameer tot voorbij Venetië aan de Adriatische kust. Behalve een indrukwekkende hoeveelheid witte wijntjes, worden hier imponerende Amarone’s, fruitige Valpolicella’s, bruisende Prosecco’s en frisse Soave’s geperst. De beste wijnen komen uit het Westen, uit de wijngaarden rond Verona. Dus sluit uw vakantie op een camping in Venetië af met een lekkere maaltijd en een goed glas wijn.

 

Strandvakanties Veneto

campings VenetoAls u houdt van vakantie met strand, zon en water dan zit u goed op een camping in Veneto. Voor watersporters zijn er ongekende mogelijkheden. Maar u kunt ook gewoon heerlijk zwemmen en luieren, oftewel het echt la dolce far niente dat u enkel in Italië vindt. U kunt voor uw strandvakantie kiezen uit bestemmingen aan het bekende Gardameer of aan de Adriatische kust. Het Gardameer is het grootste en schoonste meer van Italië. De Adriatische Kust kenmerkt zich door schone en brede zandstranden die langzaam aflopen in zee.

 

Op vakantie naar Veneto, Andiamo!

Tijdens uw vakantie op een camping kunt u genieten van de kust vlakbij Venetië, maar ook meer landinwaarts bij het Gardameer. Voor de meer actiever vakantieganger is een vakantie in de Dolomieten een aanrader. In deze regio zijn veel kindvriendelijke campings, dus ideaal geschikt voor gezinnen. Een vakantie bij het strand is een echte vakantie waar u kunt genieten van de Italiaanse sfeer vanuit een luie stoel. Dus een vakantie met vele mogelijkheden.

Aanbieders Camping Vakanties in Veneto
Luxe kampeervakanties in Europa Vacanceselect is specialist en voorloper op glampinggebied en bied gezinsvakanties aan in heel Europa!